Λόγω της πλούσιας περιεκτικότητάς τους σε βιταμίνη-C, τα πορτοκάλια ενισχύουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, έχοντας παράλληλα και αντιοξειδωτική δράση.
Τα φλαβονοειδή του πορτοκαλιού εμποδίζουν τη δράση ενζύμων τα οποία μετατρέπουν κάποια συστατικά του καπνού του τσιγάρου σε καρκινογενείς ουσίες.
Στα πορτοκάλια, όπως και σε άλλα εσπεριδοειδή, βρίσκεται η ένωση D – λιμονένιο, η οποία είναι αποτελεσματική στην πρόληψη ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του δέρματος και ο καρκίνος του πνεύμονα.
Ωράριο